Jongeren en hun lifestyle van tegenwoordig

De jongere generatie is de generatie die ons moet redden. Ze moeten ons in stand houden later, ze moeten zorgen voor voldoende inkomen, zorg, een stabiele politieke omgeving en nog veel meer. De jongere generatie is daarom zeer belangrijk in ieder opzicht. Het is daarom handig dat we ons eens een beetje gaan verdiepen in jongeren en hun levensstijl. We moeten ze leren begrijpen, er achter komen wat ze triggert en wat ze beweegt te doen wat ze doen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is mogelijk. Hoe? Nou, door allereerst eens in kaart te brengen hoe de jongeren van tegenwoordig zij. We gaan dit doen aan de hand van een schets van verschillende levensstijlen onder jongeren van tegenwoordig. Het contrast hierin is soms vrij groot. De oudere generatie zegt namelijk dat jongeren zo slecht en lui zijn, dat het oude beter is. Maar is dit echt zo? Je zult er allemaal achter komen in deze blog.

De mindere kant

Allereerst even de, zoals de ouderen dat noemen, ‘mindere kant’. Iedere generatie heeft problemen en dat geldt ook voor de huidige jonge generatie. Over het algemeen zien we dat jongeren het soms moeilijk vinden om hun plekje te vinden, om iets te vinden wat ze doet bewegen. Ze zoeken daarom soms een afleiding in veel gamen, feesten en drugs. Stoppen met drugs, minder gamen, je leven beteren; het is lastig. Het is toch wel echt mogelijk. We zien dat steeds meer jongeren een uitweg zoeken en hulp zoekt. Dit is daarom ook zeer aan te raden. Biedt daarom, als je een jongere in je omgeving hebt die hiermee kampt, hulp aan. Laat weten dat ze er niet alleen voor staan, nooit niet.

Harde werkers

Daarnaast is er een deel van de jongeren dat ziet dat er iets moet veranderen. Ze streven hun idealen na en weten dat dit goed is, en werken hier dan ook hard voor. Het maakt even niet zoveel uit wat die idealen zijn, het gaat erom dat ze bereid zijn werk te verrichten. De een wil meer geld verdienen, de ander wil gezond zijn, weer een ander wil een beter klimaat verzorgen en nog een ander wil de balans in de wereld weer herstellen. Dit is mooi. Ze laten zich inspireren door vele voorbeelden. Elon Musk, Jordan Peterson, Greta Thunberg, Arnold Schwarzenegger en ga zo maar door. De jongere generatie is hongerig, bereid de handen uit de mouwen te steken en te strijden voor een droom.